Home   Ukategorisert Forsk og Finn

Forsk og Finn

DSC_0194

Onsdag 13. september var førskolebarna så heldige å være med på Forsk og Finn på Vitensenteret. Dette har de gledet seg lenge til og det ble like gøy som forventet.

Med en jerngjenstand bundet til et tau fikk de høre lyden av kirkeklokker i ørene. (Tauet surres på fingeren som puttes i ørene. Dunke jerngjenstanden inni et bord eller liknende. Dette er utrolig fascinerende og bør prøves hjemme. Kan også gjøres med en teskje.

Klarer barna å løfte damen på en planke eller stående på gulvet? Barna hadde super krefter og klarte å løfte damen på planken. Sprekker en ballong fylt med vann når du holder en lighter under den? Dette kan dere prøve hjemme og se hva som skjer : ) Hva skjer egentlig når vi blander ulike typer væsker i et reagensrør? Mange spennende spørsmål å undre seg over og eksperimentere seg frem til løsninger.

En robot-arm fikk alle barna lage og ta med seg hjem. Også fikk vi oppleve en liten eksplosjon med prompepulver. En fantastisk dag på Vitensenteret!