Home   Ukategorisert JANUAR 2020

JANUAR 2020

Nytt år og nye muligheter 😊 Vi er godt i gang med det nye året og masse spennende har allerede skjedd. Tenk 2020, og i år er Snehvit familiebarnehage 20 år. Barnehagen ble godkjent august 2000, og vi kan stolt si at i år har vi jubileum. Mange flotte familier har vi blitt godt kjent med i løpet av denne tiden. Vi er så utrolig takknemlige for alle sammen.

«Barnehagen skal anerkjenne og ivareta barndommens egenverdi. Å bidra til at alle barn som går i barnehage, får en god barndom preget av trivsel, vennskap og lek, er fundamentalt». (Rampl 2017)

Januar har gitt oss mange gode barnehageminner. Vi startet det nye året med bursdagsfeiring og avsluttet måneden med bursdagsfeiring. Deilige kaker ble servert og bursdagsbarna ble tatt godt vare på og gjort stor stas på disse dagene.

Hobby blir det alltid masse av i løpet av en måned. Barna elsker å utfolde seg kreativt med både malerpensler, lim, farger og klipping, både med fri fantasi og ut fra ulike temaer. Fellesprosjektet denne måneden har vært «Bukkene bruse». En flott stor kreasjon som barna sammen har laget, som henger på veggen i spiserommet. Barna har også i fellesskap laget et stort lerret med spraymaling. Senere ble lerretet klippet opp, og barna fikk med seg hver sin duk hjem. «Barnehagen skal legge til rette for samhørighet og kreativitet ved å bidra til at barna får være sammen om å oppleve og skape kunstneriske og kulturelle utrykk». (Rampl)

Barna har denne måneden fått hilse på Henry. En bamse som har lært oss om førstehjelp. Et flott opplegg som er laget spesielt for barnehagebarn. Henry har vi fått av Røde kors.

Det er en sammensveiset barnegruppe vi har i Snehvit. Her lekes det på tvers av alder. De store barna «duller og daller» med de små barna, og viser en enorm omsorg for dem og hjelper dem i ulike situasjoner. De små elsker å bli «dullet» med. De små barna observerer og kopierer de større barna. De tilegner seg evner og ferdigheter ved å se og lære av de større barna, både språklig, funksjonelt og sosialt. Dette er en av de store fordelene ved å være i en aldersblandet gruppe, og ikke minst en liten gruppe. «Leken skal være en arena for barnas utvikling og læring, og for sosial og språklig samhandling» (Rampl).Det deles også i aldersgrupper, ettersom de store barna også trenger andre utfordringer enn de små barna.

Dans er et kunstnerisk uttrykk, og sang og musikk er en viktig del av barnehagedagen vår. Når cd ’en eller Youtube settes på, er dansen i gang. Da blir det smil, latter og glede fra de minste til de største. Vi elsker å danse i Snehvit! Samlingsstunden er også en viktig del av dagens faste aktiviteter. Eventyrbøker, fortellinger med konkreter, dukketeater, sang, og gode samtaler. Her kan barna inspireres til å ta eventyret med seg inn i leken. Vi har et dukketeaterforheng som barna kan utfolde seg med når de har lyst. «Personalet skal motivere barna til å uttrykke seg gjennom musikk, dans, drama og annen skapende virksomhet, og gi dem mulighet til å utvikle varierte uttrykksformer». (Rampl)

En herlig gjeng vi har i Snehvit familiebarnehage!

Her kan dere kose dere med bilder fra januar måned 😊