Home   Ukategorisert FEBRUAR 2020

FEBRUAR 2020

Februar har flydd av sted og vi er allerede godt inn i mars måned.

For barnehagen er februar en utrolig spennende og innholdsrik måned. Karneval, fastelavn, morsmåldagen, samenes nasjonaldag og ikke minst spenningen om det kommer noe snø dalende ned på nesa vår :)

Første uken av februar startet vi med å markere samenes nasjonaldag. «Personalet skal gjøre barna kjent med samisk kultur og levesett og knytte det samiske perspektivet til merkedager og hverdagsliv, kunst og kultur og mattradisjoner». (Rampl.) Gjennom kunstneriske utrykk, eventyr, samisk app og spill på Ipad/pc og matlaging, ble barna godt kjent med Norges urfolk.

14. februar gikk årets karneval av stabelen. En heidundrende fest som vi alle hadde gledet oss veldig til. Da var det bare å ta på seg «eventyrbrillene» og leve seg inn i en annen rolle, og oppdage det fantastiske ved å være i en fantasiverden. Pinata og pølser hører også med til denne dagen.

Fastelavn ble feiret 21. februar. Deilige boller med vaniljekrem og krem. Morsmåldagen ble også feiret denne dagen. Vi har flere morsmål i barnehagen og barna fikk lære hei på ulike språk. Vi snakket i samlingen om ulike mennesker og kulturer. «Gjennom arbeidet med etikk, religion og filosofi skal barnehagen bidra til at barna utvikler interesse og respekt for hverandre og forstår verdien av ulikheter i et fellesskap». (Rampl.)

Februar har vært en måned som vi har fått oppleve både vår, med mange vårtegn i hagen, og vinter med et aldri så lite snøfall. Gleden var stor da snøen kom og vi kunne ake både på tur og i hagen. Sansene ble brukt ved både å ta på og smake på den kalde snøen. Med masse mildvær og regn har barna også hatt nok av søledammer å hoppe og leke oppi. Det har nok blitt en del vasking av utedresser denne måneden, men når barna kommer hjem sølete og grisete, vet dere at de har hatt en alle tiders barnehagedag ;) Et godt tegn på at de er aktive med i leken.

I Snehvit er barna støtt og stadig aktivt med i matlagingen, både til middag og ved baking. Det serveres frukt hver dag og maten ellers er både variert og sunn. Ved lunsjmåltidet legges det til rette for selvstendighetstrenging, der barna smører maten sin selv. Rammeplanen sier at «Personalet skal legge til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna».

Vi gleder oss over en ny måned med masse spennende innhold.

Kos dere med bilder fra februar måned