Home   Ukategorisert August 2020

August 2020

Som vi har kost oss den første måneden i et nytt barnehageår. August har vært en super duper fantastisk måned. Masse kos, supre sommerdager, lek og eventyrlige opplevelser.

Etter en lang og god sommerferie var det flott å møte vennene sine igjen, og i tillegg har vi fått to nye venner i barnehagen. Noen starter sin nye tilværelse på skolen og andre tar over plassen i barnehagen og starter en spennende reise inn i barnehagehverdagen.

August har gitt oss masse flott vær og vi har vært ute stort sett hele tiden. Har kanskje vært 2 formiddager som vi har vært inne på grunn av torden og regn. Vi har hatt ulike hobbyaktiviteter ute både med realfagstema og vennskap og ikke minst har vi laget et flott sjørøverseil til skuta vår. To dager på rad har vi vært på de syv hav og rodd i land for å finne den bortgjemte skatten. Barna var ivrige med og vi måtte lage noen sjørøverkikkerter også. En spennende sjørøversamlingsstund i skuta fikk vi også oppleve. I Snehvit har vi stort fokus på vennskap, og regnbueløven er med oss på veien. Denne måneden har vi hatt om «Jeg skal være meg/men gi plass til andre».

August er en tilvenningsmåned og de fleste dagene har vi vært i hagen vår. Vi har allikevel fått til en koselig tur i nærområdet vårt. Da tok vi turen til lekeplassen på Strømsbuneset og vi plukket kastanjenøtter på veien. Vi har også vært i hagen til Grethe og plukket deilige plommer.

Barna er veldig glade i å finne meitemark, munkelus og andre småkryp. Hver dag løftes det på steiner og matter og spenningen er på topp. En av dagene oppdaget de en tykk, hårete og veldig spesiell larve. Vi studerte den og hadde gode samtaler rundt denne lille krabaten.

Vi har hatt mange fine samlingsstunder ute med den nye spennende samlingsstundkisten vår. Pinnsvin og Kanin har lært oss masse om vennskap, vi har hørt om den lille skillpaddebabyen fra snakkepakken, vi har lest bøker om vennskap, vi har sunget mange sanger, spilt på maracas, lært oss tegn til tale og stadig har vi fått hilse på dragen i den blå kofferten. Samlingsstunden er en viktig del av hverdagen i Snehvit.

Dette var siste sommermåned for i år og vi ser frem til masse spennende aktiviteter i september.

Her kan dere se bilder av hva vi har gjort i august :)