Home   Ukategorisert Oktober 2020

Oktober 2020

Oktober er over og vi er godt inne i november allerede. Oktober har gitt oss både fine solskinnsdager men også mange dager med regn. Høsten er nå kommet for fult. Barna elsker å leke med vann, så regn er ingen hindring i barnehagehverdagen, for da er det tid for vannlek. Ute har vi hatt melkespannholding og andre konkurranser for barna. Barna er kreative i sandkassen og lager slott, hus og bilveier. Vi ha også laget hytte med presenning som stimulerte til samarbeid og fellesskap.

Vi har hatt flere viktige markeringer denne måneden. Solsikkefest der barna på forhånd hadde laget masse flott som de skulle selge til inntekt for SOS-barnebyer. Det har vært stor spenning over hvor mye vi kunne samle inn til en god sak. Takk for alle bidrag som kom inn 😊 Selve festen måtte vi i år ta uten dere foresatte, men vi fikk kost oss med muffins og saft. Vi har også markert psykisk helsedag. Denne dagen snakket vi om ulike følelser i forhold til bilder vi så og hadde fokus på «spør mer», som var tema for dagen. Vi hadde samtaler med barna om «hva som var det fineste noen kunne si til dem», og vi oppfordret barna til å spørre hjemme om hvordan de har det. Barna er reflekterte og kommer med gode svar. Vi hadde også en flott FN feiring. I samlingen overrasket Grethe med å kle seg ut som en spanjol med kappe, bart og sombrero. Etterpå danset vi etter ukrainsk og filippinsk dans som vi så på Youtube. Det ble deilig Italiensk pizza til lunsj.

Gjennom papayafuglen får vi lære om barn i andre land. Vi skal vekke fantasien og empatien til barna og øke forståelsen for fattigdom i verden. Barna hadde en egen forestilling med papayafuglen, der de delte ut billetter og hadde dukketeater. Det var litt flaut, men også veldig gøy 😊

Det er høst og vi merker mørket både på morgenen og ettermiddagen. 15. oktober var refleksdagen og alle barna fikk reflekser som de kunne ta med seg hjem. Det er viktig å bli sett i mørket, så husk refleks når dere er ute og går tur.

I utgangspunktet pleier vi ikke å ha noe opplegg til halloween, men i år gjorde vi litt mer ut av det. Vi laget flaggermus som ble hengt i taket og barna ble overrasket med 3 spøkelser som ble hengt sammen med flaggermusene. De lyste flott opp når vi slukket lyset i rommet. Vi fant også frem utkledningstøy, til stor glede for barna. Det ble en superkoselig fredag.

Les også månedsbrev som ligger her på hjemmesiden

Vi sier oss veldig godt fornøyd med en innholdsrik og fantastisk oktober måned

Under kan dere logge dere inn og se bilder fra oktober måned